top of page

Een woordje van dank aan Karolien , niet alleen zeer bedreven en gedreven kinesiste maar vooral tijdens mijn revalidatie wegens operatie knieprothese heb ik ervaren hoe de combinatie kinesitherapie en cranio-sacraal een perfecte match kunnen maken . Post-traumatische pijn wordt hier een stuk door gemilderd en het heling proces gaat sneller . Trauma verwerking van welke aard ook wordt serieus ondersteund ....ik heb alleen maar lof ! Met dank .

Diane

Het is moeilijk te omschrijven maar een shiatsu behandeling heeft wel degelijk fysische en emotionele effecten. Ik kwam er terecht vanwege spierspanning die er oa voor zorgde dat de rechterkant van mn lichaam verkrampt was. Dit was te merken aan rugpijn en druk op de lever door spierspanning aan de ribben. Na enkele behandelingen werd er langzaam meer opening gecreeërd. Deze was fysiek waarneembaar en leidde daarom ook tot meer emotionele stabiliteit. Het is wel belangrijk je lichaam rust te gunnen na de behandeling zodat de effecten ten volle geïntegreerd kunnen worden. Positief was ook dat Karolien op een bepaald moment aangaf dat meer behandelingen niet onmiddelijk meer effect zouden hebben. Ik ben overtuigd van de positieve effecten en ga zeker nog eens terug, na op andere manieren aan mijn probleem te hebben gewerkt. Want shiatsu is niet zomaar een quick fix, het is een hulpmiddel om je bewuster te worden van je lichaam en zijn reacties op omgevingsfactoren,waardoor uiteindelijk (langzaamaan) aanpassingen aan de levensstijl zich aandienen."

J.

Na een stressvolle en onrustige periode kreeg ik last van hoofdpijn en hoofdspanning. Ook na deze periode bleven de klachten aanhouden. Ik was al naar een neuroloog geweest en ik had al een CT-scan laten nemen maar er werd niets gevonden. Hierdoor belandde ik bij Cranio Schulen om iets alternatief te proberen. De feedback dat Karolien gaf na mijn eerste bezoek klopte met de klachten die ik ervaarde. Ik zei vooraf dat ik vooral last had van hoofdpijn. Toch werd er over heel het lichaam gezocht naar blokkades en vastgelopen gebieden. Zo heb ik kunnen ervaren hoe heel het lichaam samenhangt. Het werd vrij snel duidelijk dat de hoofdpijn eerder een symptoom was van blokkades in de rest van het lichaam. Ik voelde dat zij mijn lichaam in beweging en aan het werk kreeg waar het vast zat. Doordat je lichaam aan het werk word gezet om terug in beweging te komen, kan zo een behandeling wel behoorlijk vermoeiend zijn. Met dank aan Karolien ben ik overtuigd van wat cranio kan doen. Ik kom zeker nog.

C.

Via Neurologie UZ Leuven heb ik het geluk gehad om bij karolien in behandeling te gaan. Een super positieve en betrokken vrouw. Ze weet zo goed wat je aankunt en wat je lichaam en geest nodig heeft. Ik had nooit gedacht dat ik na 10 maanden zover zou staan. IK ben gewoon een ander mens. Fietsen heb ik altijd fijn gevonden maar was een hele opdracht om het te realiseren. Trappen lopen of gewoon stappen met mijn stok. Wat gaat het allemaal veel gemakkelijker. Een van de eerste behandelingen zei karolien "als je het niet met plezier doet heeft het geen effect. dan doe je het beter niet" het ging toen over fietsen, maar je kan het over alles wat je doet doortrekken.
FKC heeft me veel gebracht maar dat kan ik niet omschrijven...

A.

Ervaringen van patiënten ( cranio &shiatsu): Testimonials
bottom of page